Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТатут СОК, ПВГД_1544433445.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
254.46 Кб
Скачать

Рекомендації з розробки Правил внутрішньої господарської діяльності

Вступні зауваження

Здається неможливим створити типові Правила внутрішньої господарської діяльності, оскільки цей документ мас розроблятися для кожного окремого кооперативу і поновлюватись по мірі зміни його органі­зації та розвитку діяльності.

Проте до типового Статуту все ж слід додати вичерпний документ, який дав би можливість кооперати­вам розробити власні Правила внутрішньої господарської діяльності, а також давав уявлення про форму­лювання тих пунктів, на які є посилання у Статуті.

Цей документ охоплює наступні положення:

загальний план, який містить:

  • пункти, що стосуються всіх кооперативів;

  • пункти, що стосуються окремих типів кооперативів або окремих ситуацій.

Правила внутрішньої господарської діяльності сок «Веселий фермер»

ЗМІСТ

РОЗДІЛ І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

РОЗДІЛ II. ЧЛЕНСТВО У КООПЕРАТИВІ

РОЗДІЛ III. ЗОБОВ'ЯЗАННЯ ЩОДО УЧАСТІ У ДІЯЛЬНОСТІ КООПЕРАТИВУ

РОЗДІЛ IV. ПАЙОВІ ТА ВСТУПНІ ВНЕСКИ

РОЗДІЛ V. УМОВИ НАДАННЯ ПОСЛУГ

РОЗДІЛ VI. СИСТЕМА ЦІНОУТВОРЕННЯ ТА ФІНАНСОВІ ВІДНОСИНИ

З ЧЛЕНАМИ

РОЗДІЛ VII. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ КООПЕРАТИВУ

РОЗДІЛ І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Територіальне охоплення

«Кооператив здійснює свою діяльність у межах наступних районів: Миколаївського району (села Левадівка та село Каховка)».

Розділ II. Членство у кооперативі

2. Подання кандидатури та порядок затвердження нових членів Правлінням

«2.1. Особа, зацікавлена бути членом кооперативу, письмово подає свою кандидатуру Правлінню (голові). Негайно після цього їй пропонують заповнити заяву на вступ (для члена або для асо­ційованого члена), зразок якої наведений у додатку до цих Правил внутрішньої господарської діяльності.»

«Правління (голова) повинно прийняти рішення не пізніше ніж через 15 днів після підписання заяви про вступ. Рішення повідомляється зацікавленій особі протягом 8 днів.»

«2.2. Рішення про відмову у членстві може бути оскаржено на чергових загальних зборах, які пра­вомочні прийняти члена незалежно від рішення Правління.»

У Правилах внутрішньої господарської діяльності можуть бути визначені причини, які вважаю­ться поважними для відхилення кандидатури, наприклад: розташування господарства поза те­риторіальними межами діяльності кооперативу, недостатня потужність матеріально-технічних засобів, господарських об'єктів кооперативу або недостатня ємність ринків.

3. Зобов'язання щодо внесення пайових та вступних внесків

«3.1. Протягом днів після схвалення кандидатури Правлінням член зобов'язаний сплатити вступний внесок у повному обсязі, а також % від розміру пайового внеску, який визначається відповідно до Статуту та статті 16 цих Правил внутрішньої господарської діяльності.»

«3.2 Протягом днів після затвердження кандидатури Правлінням асоційований член зобов'я­заний сплатити певний відсоток від розміру свого пайового внеску. Цей відсоток визначається у заяві про вступ для асоційованого члена.»

3.3. Після того, як кандидатура була схвалена Правлінням і здійснено розрахунок за вищезгада­ними зобов'язаннями, вона набуває статусу тимчасового члена (асоційованого члена) і повинна пройти затвердження на загальних зборах.