Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 3.pdf
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.12.2022
Размер:
1.08 Mб
Скачать

Звітність у сфері недержавного пенсійного забезпечення

1. Адміністратор щоквартально подає звітність з недержавного пенсійного забезпечення:

Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку;

радам пенсійних фондів, з якими він уклав договори про адміністрування пенсійних фондів.

Щорічно адміністратор подає Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку по кожному пенсійному фонду зведений звіт, який містить інформацію про пенсійний фонд, а також дані звітів про здійснення ним адміністрування такого пенсійного фонду та звітів, наданих протягом звітного року адміністратору особами, які здійснюють управління активами, та зберігачем.

Порядок подання адміністратором звітності та вимоги до змісту такої звітності встановлюються Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

У разі погіршення фінансового стану пенсійного фонду Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку може встановлювати іншу періодичність подання звітності адміністратором, але не частіше одного разу на тиждень. Критерії оцінки фінансового стану пенсійного фонду встановлюються Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Звітність у сфері недержавного пенсійного забезпечення

2. Особи, що здійснюють управління активами пенсійних фондів, подають звітність про управління активами:

Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку - щодо всіх пенсійних фондів, управління активами яких здійснювалося цією особою протягом звітного періоду;

радам пенсійних фондів, з якими укладено договори про управління активами відповідних пенсійних фондів, та адміністраторам таких пенсійних фондів - щодо управління активами цих пенсійних фондів.

Порядок подання звітності про управління активами пенсійних фондів та вимоги до змісту такої звітності встановлюються Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

3. Зберігач подає звітність:

Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку - щодо обслуговування всіх пенсійних фондів, яке здійснювалося цим зберігачем протягом звітного періоду, по кожному пенсійному фонду окремо;

радам пенсійних фондів, з якими укладено договори про обслуговування пенсійних фондів зберігачем, та адміністраторам таких пенсійних фондів - щодо обслуговування цих пенсійних фондів.

Порядок подання звітності зберігачем та вимоги до такої звітності встановлюються Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку

Пенсійні фонди, особи, що провадять

діяльність з управління активами пенсійних

фондів, адміністратори, зберігачі, які надають послуги пенсійним фондам, а також страхові

організації та банківські установи, що надають

послуги з недержавного пенсійного забезпечення, інформують громадськість про свою діяльність з

недержавного пенсійного забезпечення.

Інформація,

що

оприлюднюється

недержавним пенсійним

фондом, обов'язково

повинна містити дані про зміни чистої вартості активів пенсійного фонду та чистої вартості одиниці пенсійних внесків цього фонду.

Купівля-продаж акцій, облігацій українських емітентів особами, які здійснюють управління активами пенсійного фонду, провадиться виключно на

організованому ринку капіталу з

дотриманням вимог Закону.

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

БАЖАЮ УСПІХІВ!

74