Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Биоэтика и христианство.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.03.2020
Размер:
38.8 Кб
Скачать

Висновок

Щоб зрозуміти взаємозвязки християнства і біоетики, слід розуміти основу християнського віровчення: Бог – Творець цього світу, а ми – його діти. Невже Отець, як звертаються до Нього в молитвах, може чинити щось зле своїй дитині? Звичайно що ні, адже Бог – є Любов. Часто людина через свою недосконалість не бачить картини світу, її світосприйняття спотворене характериними недоліками. Отож, у всьому що відбувається у світі слід бачити Божественний замисел. Але людині було подарована свобода вибору і більшість того, що відбувається, це наслідки вчинків самої людини (або людства вцілому). Необхідно розуміти, що поняття Добро і Зло не можливі без участі самої людини. Отож, саме ми вирішуємо яким буде цей світ.

Найчастіші і найпоширеніші проблеми біоетики: евтаназія, аборт, сурогатне материнство, безсумнівно широкообговорювані в християнському світі, адже ці питання стосуються духовної складової людини. Оцінку цих дій дається через призму християнського віровчення, віру у безсмертну душу. Чому забороняються аборти? Бо душа дається людині у момент зачаття, з самих перших секунд її існування. Знищення невинної душі – великий гріх.

Кожна проблема розглядається зі сторони взіємодії з Богом. «А як цей вчинок вплине на мої стосунки з Богом? Чи не засмутиться Він через мої дії? Як це вплине на мою душу і на дух?» і т.д.

Християнство ще з давних часів задається питаннями, щодо природи душі людини, взаємозвязок планети та людини, тіла та душі. Біоетика ж підіймає ці питання на науковому рівні, об'єднуючи духовну та наукову складову у пошуках істини.

Список використаної літератури

  1. Християнство та біоетика https://studopedia.ru/9_177396_hristianstvo-i-bioetika.html

  2. Проблема смерті в біоетиці та Православній традиції http://www.dslib.net/etika/problema-smerti-v-biojetike-i-pravoslavnoj-tradicii.html#1635644

  3. Сучасні проблеми біоетики в християнських соціальних доктринах http://www.dslib.net/etika/sovremennye-problemy-biojetiki-v-hristianskih-socialnyh-doktrinah.html

  4. Християнство та біоетика: Загальний та особливий підхід до евтаназії http://www.taday.ru/text/1017675.html

14