Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовий.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
26.03.2021
Размер:
3.24 Mб
Скачать
  1. Характеристики і параметри технологічного об`єкта управління

    1. Опис технологічного процесу

Метою даного курсового проекту є модернізація системи автоматизації аплікатора «Сomag 100/1». В технологічному процесі використовується, таке обладнання: триблок, етикетувальна машина, аплікатор, пакувальна машина і транспортери.

Регулювання швидкості транспортерів, між машинами задається за допомогою контролера по співвідношенню до продуктивності машини розливу «VIMERCATI» на панелі оператора. Зупинка подачі пляшок між машинами проводиться за умови накопичення продукту і спрацьовування оптичного датчика встановленого на транспортері.

Включення транспортерів Т1, Т2 проводиться при включенні машини й відкритті пневмозатвора на вході, за умови вільного проходу контрольованого продукту, оптичним датчиком який встановлений на Т3, а виключення Т1, Т2 визначити за сигналом затору оптичного датчика на Т3 з затримкою. Час роботи транспортера Т3 при його повному завантаженні (пробці) визначається затримкою часу, а подальше включення визначається включенням етикетувальної машини в режимі автоматичної роботи.

З включенням головного приводу машини відбувається включення приводу транспортера стрічки Т4 і Т3 за допомогою частотних перетворювачів, за умови присутності дозволяючого сигналу датчика накопичення продукту на виході машини «ROLLMATIC», який встановлений на ділянці транспортера Т5. Накопичення на Т5 (до датчика перевантаження транспортера) за заданим алгоритмом тягне за собою зупинку Т5, Т6, Т7, а включення цих транспортерів здійснюється при наявності розвантаження Т8 і наявності сигналу дозволу від датчика на транспортері Т8. Саме включення транспортерів Т5, Т6, Т7 проводиться з часовими інтервалами по черзі від Т7 ... Т6 ... Т5, щоб уникнути механічних навантажень на стінки транспортерів і плавності подачі продукту.

Робота по швидкості та включення транспортера Т4 етикетувальної машини «ROLLMATIC» залежить від її продуктивності та змінюється пропорційно разом із вступними дискретними сигналами від датчиків накопичення, вже встановлених на ділянках транспортера Т3.

Пляшка від етикетувальної машини йде по пластинчастому транспортеру в аплікатор. В алікаторі пляшка направляється двома шнеками, які приводяться в дію двома карданними шарнірами. Під час проходження пляшки, за допомогою двигуна та пневмоциліндрів відмотується певна довжина клейкої стрічки, ручка прикріплюється за допомогою дії обмоточного важеля, який приводиться в дію кінематичним механізмом, зменшує лінійну швидкість пакування і клеїться на пляшку, після чого вона йде на упакування.

Після цього пляшки по конвеєру надходять в пакувальну машину моделі «ТУРБОПАК-А», яка призначена для формування 2-х рядів пляшок і групування їх у блок з 3-х пляшок в кожному ряду з подальшою обвивкою блоку термоусадковою плівкою, зварюванням плівки та усадкою її в тунелі термоусадкового модуля з утворенням транспортної тари.

Конструкція машини забезпечує роботу у двох режимах: в автоматичному режимі і в ручному режимі в період наладки.

    1. Опис машинно-апаратурної схеми

Дана машина містить три транспортери: один на вході, другий на виході та третій в середині машини. Для проходження процесу в аплікаторі використовується клейка стрічка, а також сама пляшка.

Ця машина була впроваджена в виробництво для наклеювання ручки із клейкої стрічки на пляшку, у свою чергу ручка потрібна для зручного транспортування пляшки споживачем.

Машино-апаратурна схема процесу наклеювання ручки зображена на рисунку 1.1.

1 – транспортер; 2 – транспортер; 3 – транспортер; 4 – клейка стрічка;

5 – пляшка; 6 – аплікатор

Рисунок 1.1 – Машино-апаратурна схема процесу наклеювання ручки

До машино-апаратурної схеми процесу наклеювання ручки входять три транспортери, аплікатор, клейка стрічка та пляшки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]