Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовий.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
26.03.2021
Размер:
3.24 Mб
Скачать
    1. Розробка схеми підключення системи автоматизації

Схема підключення – схема, що визначає повний склад елементів і зв'язків між ними і, як правило, дає детальне уявлення про принципи роботи виробу (установки).

Для зображення на схемах підключення елементів і пристроїв використовують умовні графічні позначення, встановлені відповідними стандартами ЄСКД. На схемі підключення зображують всі елементи і пристрої, необхідні для здійснення і контролю заданих процесів, всі зв'язки між елементами, а також елементи, якими закінчуються вхідні і вихідні каскади.

Схеми підключення виконують без дотримання масштабу, дійсне просторове розташування складових частин не враховується, або враховується приблизно.

Кожний елемент, зображений на схемі підключення, повинен мати літерно-цифрове позиційне позначення. Для позиційних позначень використовують переважно літери латинського алфавіту та арабські цифри, які проставляють на схемі поряд з умовними графічними позначеннями елементів з правої сторони або над ними.

Позиційне позначення елемента в загальному випадку складається з трьох частин, які вказують вид елемента, його номер і функцію. Вид і номер – обов'язкова частина літерно-цифрової позиційної познаки[4]. Вони повинні бути надані всім елементам. Покажчик функції елемента не призначений для ідентифікації елемента і не є обов'язковим.

На даній схемі автоматизації підключення (див. КП 151ОКС.16.06 А5) зображені манометри, блок живлення, оптичні датчики, електромагнітні клапани, мікропроцесорний контролер, енкодери, частотні перетворювачі, двигуни.

Регулювання тиску у циліндрах в нашій автоматизованій системі управління аплікаторною машиною реалізовано двома манометрами PGT23.063 та двома електромагнітними клапанами Gross, сигнали від 4 мА до 20 мА обробляються контролером та видають відповідну команду на відкриття електроклапана.

Регулювання швидкості транспортера в нашій автоматизованій системі управління аплікаторною машиною реалізовано трьома енкодерами AH36M та трьома двигунами Able MS90S-4, сигнали від 4 мА до 20 мА обробляються контролером та видають відповідну команду на зміну швидкості двигунів.

Регулювання подачі пляшки в нашій автоматизованій системі управління аплікаторною машиною реалізовано трьома оптичними датчиками CARLO GAVAZZI EP1820PPAS-1 та трьома двигунами Able MS90S-4, дискретні сигнали обробляються контролером та видають відповідну команду на подачу пляшок, або зупинку транспортера.

Регулювання витрати плівки в нашій автоматизованій системі управління аплікаторною машиною реалізовано двома оптичними датчиками ARLO GAVAZZI EP1820PPAS-1, Sick WF30-95B41CA00 і енкодером АН36М, трьома двигунами Able MS90S-4, АИР 90 L2. Сигнали з датчиків обробляються контролером та видають відповідну команду на подачу плівки.

  1. Розрахунок системи автоматизації

Розрахунок похибки вимірювального каналу.

Вимірювальний канал складається з послідовного сполучення приладів:

  • Енкодер AH36M;

  • Мікропроцесорний контролер ОВЕН – 160.

Мікропроцесорний контролер

Енкодер

Сигнал

управління

Інтерфейс

RS-485

Рисунок 3.1 – Структурна схема вимірювального каналу

Оцінка середньоквадратичних відхилень (СКВ) похибки вимірювального каналу, що допускається, з урахуванням приладів, що входять в склад вимірювальний канал.

Середньоквадратичні відхилення похибок компонентів вимірювального каналу, для нормального закону розподілу випадкових складових похибки, %, від нормуючого значення визначається за формулою

, (1)

де σ – середньоквадратичні відхилення похибок компонентів вимірювального каналу;

Yi – межі основної приведеної похибки відповідного приладу, º;

N – кількість приладів, шт.

Середньоквадратичні відхилення похибок компонентів вимірювального каналу, %, визначаємо за формулою (1).

Вихідні дані:

Yi = 0,35 º;

N = 4 шт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]