Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рогожинский ТТ 15.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.06.2022
Размер:
483.33 Кб
Скачать

5. Описання шляхів доставки вантажів:

1.

2.

1)Якщо судно буде йти з морського порта Касабланка(Морокко), то з західного берега Морокко судно виходить в Атлантичний океан, йде до Гвинейської затоки, проходить вздовж південної частини Африканського континенту далі прямує через Мозамбікську протоку до Аравійського моря, заходить у Лаккадівське море, через протоку 9 градуса, потім в Манарську затоку й через Полкську протоку потрапляє в Бенгальську затоку. Через протоку Південного Препарису судно потрапляє у Андаманське море, через Малаккську протоку та Сингапурську протоку судно потрапляє у Південнокитайське море. Через Лусонську протоку судно виходить у Тихий океан, а далі прямує до берегів Японії. Спочатку судно заходить у Сагамську затоку, а далі, через Урагську протоку, вже потрапляє у Токійську затоку, де й знаходиться заданий порт Йокогама.

2)Якщо судно буде йти з морського порта Танжер(Морокко), то з північно-західного берега Морокко судно через Гібралтарську протоку потрапляє до Середземного моря, проходячи через море Альборан та Туніську протоку судно добирається до Суецького каналу. Проходячи Суецький канал, судно потряпляє до Красного моря, а далі, через Баб-ель-Мандебську протоку потрапляє до Аравійського моря. Після цьго судно виходить у Індійський океан, йде до протоки десятого градуса, потрапляє в Андаманське море. Через Малаккську та Сингапурську протоки потрапляє у Південнокитайське море. Через Тайванську протоку судно виходить у Тихий океан, підходить до берегів Японії та через Кійську протоку потрапляє у Осакську затоку, де й знаходиться порт Кобе.

Можливі небезпеки:

1. Біля Африканського континенту може статися напад піратів на судно.

2. В Суецькому каналі, бо там є постійні піщані бурі та північні вітри, різко знижуючий рівень води в каналі та видимість, саме ці фактори створюють дуже складні умови при проходженні данного каналу.

3. Коли судно проходить між Африканським континентом та островом Мадагаскар. Відбувається плавання поблизу берегів, воно є найбільш важким і небезпечним.  Це пояснюється тим, що під впливом сильного вітру судно при плаванні біля берега може бути викинутим на мілководді або підводні камені, а іноді і на берег.  Перетинаючи мілководді, судно вимушено відчувати зміни в швидкості, яка спочатку зменшується, потім збільшується при одній і тій же частоті обертання гвинті, під впливом мілководдя збільшується осадка судна, стає складніше управляти судном.

Висновок: Найбільш раціональним є 2 маршрут, бо він є швидшим та коротшим, а також більш безпечним ніж перший, хоча також має деякі складності(перехід через Суецький канал).