Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОГИСС / 2020 Методичні вказівки до виконання РГР по ОГИСС.DOCX
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.12.2022
Размер:
835.7 Кб
Скачать

5. Вимоги до виконання ргр

Пояснення до завдання: якщо, у завданні вказані країни Скандинавії, країни Перської Затоки, країни Середземного моря, Європи, чи Північної, або Південної Америки, треба ретельно розглянути, які країни в цих регіонах Світу відносні до перевезень даних вантажів.

Написання і захист роботи є важливою формою самостійної навчальної роботи студентів. Написання реферату передбачає поглиблене вивчення визначеної викладачем теми, що передбачає опрацювання, насамперед, фахових літературних джерел (підручники, учбові посібники, статистичні збірники, монографії, довідники тощо), і засвідчує рівень опанування студентом матеріалу дисципліни, володіння навичками послідовного і логічного викладу матеріалу.

Одночасно, з використанням літературних джерел, студент має працювати з морськими навігаційними лоціями, географічними мапами і атласами, електронними довідниками.

Рекомендовано синхронізувати написання роботи з вивчанням відповідного матеріалу на лекційних і практичних заняттях.

Належним чином оформлений реферат надається викладачеві в зазначений ним термін. До розгляду приймаються тільки відповідним чином скріплені роботи з титульним листом, на якому відображена тема даної роботи, з якої дисципліни виконана робота; повинні бути: прізвище викладача та студента, який виконав роботу (приклад оформлення титульного листа додається, см. Додаток 2).

Робота містить кількість аркушів: від 9 до 15, виконується на комп'ютері у форматі А4 на українській мові за планом по пунктах, шрифтом Times New Roman, розмір шрифта – 14, інтервали через 1,5 стандартного машинописного тексту, вирівнювання - по ширині на сторінці, абзац – 1,25 см, поля - 20 мм.

Для детального розглядання і написання інформації по пунктах достатньо 1-1,5 аркушів на написання інформації за пунктом.

Після рецензування реферат повертається студенту на доробку або одразу представляється викладачем до захисту. Робота захищається в присутності студентів групи.

Захист РГР після дати планової контрольної роботи з дисципліни «ОГІСС» є неприпустимим.

Вивчення програмного матеріалу з дисципліни «ОГІСС» здійснюється в міжсесійний і сесійний період за літературними джерелами, приведеними в списку літератури. Необхідно постійно користуватись мапою Світового океану (Атлас світу) та додатком «Порти Світу».

Враховуючи обмежену кількість літератури, в переліку приведений дещо розширений список джерел. Окрім вказаних джерел необхідно використати і інші матеріали пізнішого періоду, освітлюючі ту, або іншу тему програми курсу.

У процесі вивчення дисципліни, студент має підготуватись до самостійної роботи, керуючись методичними вказівками, розробленими викладачами кафедри.

Вивчення дисципліни ОГІСС повинне носити систематизований і послідовний характер, оскільки розуміння і засвоєння подальшого матеріалу неможливе без знання і розуміння попереднього. Тема може вважатися вивченою тоді, коли студент відповідає на будь-яке питання дисципліни, що вивчається.

З усіх виникаючих питань звертатися на кафедру «Експлуатація флоту і технологія морських перевезень» 3-й поверх лабораторного корпусу, кабінет № 316.

Для полегшення виконання РГР, нижче приведені: список літератури та додатки (1,2).