Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Питання оцінювання 2022 .docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.12.2022
Размер:
23.83 Кб
Скачать
  1. Технологічні операції та варіанти робіт, які здійснюються при перевантаженні вантажів у морському порту.

Перевантаження вантажів у морському порту портові оператори (оператори терміналів) можуть здійснювати за такими варіантами робіт: вагон - судно (і навпаки), вагон - склад (і навпаки), судно - склад (і навпаки), судно - автомашина (і навпаки), автомашина - склад (і навпаки), судно – судно

  1. Забезпечення виконання всіх технічних умов навантаження і кріплення вантажів у транспортних засобах та підготовка вантажу до навантаження – вимоги та виконавець.

Навантаження вантажів у транспортні засоби портовий оператор (оператор термінала) проводить відповідно до вимог робочої технологічної документації, технічних умов навантаження і кріплення вантажів, що діють на відповідному виді транспорту

Портовий оператор (оператор термінала) забезпечує виконання всіх технічних умов навантаження і кріплення вантажів у транспортних засобах, а перевізник здійснює контроль за правильністю навантаження вантажу в транспортні засоби (укладання, габарит, кріплення, сепарація тощо)

При підготовці вантажу до навантаження портовий оператор (оператор термінала) виконує такі дії: розмітка, перевірка кількості місць, нанесення на вантажні місця відповідного маркування для ідентифікації вантажів працівниками портового оператора (оператора термінала).

Портовий оператор (оператор термінала) призначає відповідальних за:

  • збереження та контроль ПТО у справному стані;

  • безпечне виконання робіт з переміщення вантажів

  1. Порядок виконання спеціального кріплення та виготовлення засобів, передбачених кресленнями вантажу на транспортних засобах.

Замовник надає портовому оператору (оператору термінала) спеціальні пристосування для перевантаження і кріплення негабаритних і великовагових вантажів, а також виконання зварювальних робіт, якщо інше не передбачено умовами договору перевалки.

  1. Порядок приймання тарних і штучних вантажів.

На складах портовий оператор (оператор термінала) встановлює стенди із зазначенням висоти складування тарно-штучних вантажів та допустимого навантаження на квадратний метр покриття складу, причалу, максимальної маси ПТО, що допускається до роботи

  1. Порядок приймання контейнерів з вантажем.

Контейнери з вантажем, які прибули в морський порт, портовий оператор (оператор термінала) приймає за зовнішнім оглядом з перевіркою номера контейнера, цілісності ЗПП, чіткості відбитків контрольних знаків на ЗПП та їх відповідності даним транспортного (перевізного) документа, справності технічного стану контейнера

При виявленні портовим оператором (оператором термінала) у момент приймання контейнерів з технічними несправностями або пошкодженнями, відсутністю ЗПП, нечіткими відбитками контрольних знаків на ЗПП і пломбах, розбіжностями маркування та відбитків пломб з даними, зазначеними у транспортному (перевізному) документі, інших невідповідностей даним транспортного (перевізного) документа портовий оператор (оператор термінала) має право відмовити в прийнятті таких контейнерів. У разі приймання портовим оператором (оператором термінала) таких контейнерів він перевіряє в них вантаж або здійснює перевантаження вантажу в інший контейнер своїми силами та у присутності представника перевізника (замовника). Після перевірки перевізник (замовник) повинен опломбувати контейнер ЗПП перевізника (замовника)