Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Питання оцінювання 2022 .docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.12.2022
Размер:
23.83 Кб
Скачать
  1. Порядок приймання навалювальних, наливних вантажів.

Навалювальні, наливні вантажі портовий оператор (оператор термінала) приймає згідно з даними про масу (об’єм) вантажу, які зазначені в транспортних (перевізних) документах. У разі виникнення необхідності перевірки маси вантажу перевізник та/або портовий оператор (оператор термінала) мають право здійснити переважування вантажу за заявкою відповідно до умов договору перевалки. При надходженні вантажу в морський порт залізничним транспортом перевізник здає, а портовий оператор (оператор термінала) приймає вантаж згідно з даними залізничної накладної з перевіркою маси на вимогу портового оператора (оператора термінала). Результати перевірки маси вантажу перевізник оформляє в порядку, встановленому Правилами перевезення вантажів, затвердженими наказом Міністерства транспорту України від 21 листопада 2000 року № 644, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24 листопада 2000 року за № 861/5082 (із змінами)

  1. Порядок приймання/видачі вантажів, що надійшли водним транспортом

  2. Випадки, коли Портовий оператор (оператор термінала) має право відмовити в прийманні вантажів, які прибули в морський порт.

  3. Вимоги до складування вантажів на складах і відкритих майданчиках порту.

  4. Вимоги до розміщення (зберігання) вантажів на складах.

  5. Порядок забезпечення своєчасного вивезення вантажів з морського порту.

  6. Порядок вивезення вантажу з морського порту автомобільним транспортом.

  7. Обов’язки замовника при вивезенні вантажу з морського порту залізничним транспортом.

  8. Обов’язки суб’єктів господарювання при наданні послуг з обслуговування суден та інших послуг у морських портах України та на підходах до них.