Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
фарм.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
198.83 Кб
Скачать

2.3. Лікарські форми

Препарати, що містять біорегуляторних пептиди, випускаються в самих різних лікарських формах. Одна з останніх таких форм, яка сьогодні набуває широкого поширення — це біологічно активні добавки. До їх складу, крім олігопептидів, включається ряд корисних компонентів — вітаміни, мікроелементи та ін

Велику популярність сьогодні набуває нанокосметіка — омолоджуючі креми, розчини та маски, ефект яких досягається завдяки мікроскопічним розмірам пептидів: крихітні протеїни безперешкодно проникають в глибокі шари шкіри, активуючи функції епітеліальних клітин, підвищуючи їх опірність до несприятливого впливу зовнішніх факторів.

Досягнення сучасної наномедицини дозволяють створювати зубні пасти і розчини для догляду за порожниною рота — ефективні засоби для профілактики карієсу і захворювань ясен. Така лікарська форма, як рідкі пептиди, наноситься на внутрішню частину передпліччя. Абсорбуючи шкірою, наночастинки потрапляють в кровотік і лімфоток, а потім — в клітини, органи і системи, для яких призначені.

2.4 Захворювання при яких застосовуються пептидні біорегулятори

Захворювань, при яких показані біорегуляторні пептиди:

  • хвороби кровоносної системи;

  • патології залоз внутрішньої секреції;

  • патології сечовидільної і репродуктивної систем;

  • захворювання скелетно-м'язової системи;

  • хвороби ЦНС та периферичної нервової системи;

  • погіршення стану шкіри, зморшки;

  • падіння життєвого тонусу.

Протипоказання

  • гіперчутливість до компонентів препарату;

  • вагітність і лактація.

2.5 Огляд препаратів

Сьогодні на ринку лікарських препаратів існує лише одна велика компанія, що виробляє лікарські пептидні біорегулятори. Це Науково-виробничий центр ревіталізації та здоров'я. Всі препарати виробляються за запатентованим технологіям.

Цитогени — це синтетичні аналоги натуральних регуляторних пептидів. Вони вважаються менш ефективними в порівнянні з натуральними пептидами, тому рекомендуються на початкових стадіях пептідотерапіі, а також для нетривалих лікувальних курсів і профілактики старіння.

Список цитогеннів:

  • Везуген — регулятор судин;

ВЕЗУГЕН являє собою пептидний комплекс, що містить амінокислоти, що сприяють нормалізації функціонального стану судин.

При клінічному вивченні встановлена ​​ефективність ВЕЗУГЕНУ в комплексній профілактиці та лікуванні пацієнтів, які страждають на атеросклероз судин серця, головного мозку і нижніх кінцівок, порушенням мікроциркуляції в різних органах і тканинах, при психоемоційному стресі, а також для профілактики захворювань судин у людей похилого та старечого віку.

Можливе застосування ВЕЗУГЕНУ з метою поліпшення кровопостачання в різних тканинах при прийомі інших лікарських препаратів для підвищення ефективності лікування.

  • Карталакс — регулятор хрящової і кісткової тканини;

КАРТАЛАКС являє собою пептидний комплекс, що містить амінокислоти, що сприяють нормалізації хрящової тканини та опорно-рухового апарату.

При клінічному вивченні встановлена ​​ефективність КАРТАЛАКСА в комплексній профілактиці та лікуванні пацієнтів, які страждають на остеохондроз хребта, остеоартроз, остеопорозом, після травм і переломів, а також у профілактиці склеротичних і дегенеративних процесів у хребті та суглобах у людей похилого та старечого віку.

Можливе застосування КАРТАЛАКСА з метою зниження больового синдрому та збільшенню обсягу рухів в уражених суглобах.

  • Кристаген — регулятор імунної системи;

КРІСТАГЕН являє собою пептидний комплекс, що містить амінокислоти, що сприяють нормалізації функції імунної системи.

При клінічному вивченні встановлена ​​ефективність КРІСТАГЕНА в комплексній профілактиці та лікуванні пацієнтів з порушенням функції імунної системи після перенесених інфекційних захворювань, променевої та хіміотерапії, психоемоційного стресу, впливу на організм різних несприятливих факторів (у тому числі екологічних, кліматичних, геопатогенних факторів та іонізуючого випромінювання), а також для підтримки функції імунної системи у людей похилого та старечого віку.

Можливе застосування КРІСТАГЕНА з метою зниження астенічного синдрому, характерного для вторинного імунодефіциту, нормалізації імунологічних показників периферичної крові, поліпшення загального самопочуття і частоти виникнення інфекційних ускладнень.

  • Оваген — регулятор печінки і травного тракту;

ОВАГЕН являє собою пептидний комплекс, що містить амінокислоти, що сприяють нормалізації функції печінки і шлунково-кишкового тракту.

При клінічному вивченні встановлена ​​ефективність ОВАГЕНА в комплексній профілактиці та лікуванні пацієнтів, які страждають гепатитом різної етіології, у профілактиці ускладнень променевої та хіміотерапії та побічної дії при застосуванні антибіотиків та інших лікарських препаратів, а також наслідків впливу на організм різних несприятливих факторів (у тому числі екологічних, токсичних), при неповноцінному харчуванні, а також для підтримки функції печінки у людей похилого та старечого віку.

Можливе застосування ОВАГЕНА з метою зниження абстинентного синдрому, підвищення апетиту і працездатності.

  • Пінеалон — регулятор головного мозку і нервової системи в цілому;

ПІНЕАЛОН являє собою пептидний комплекс, що містить амінокислоти, що сприяють нормалізації функціональної активності клітин головного мозку.

При клінічному вивченні встановлена ​​ефективність ПІНЕАЛОНА в комплексній профілактиці та лікуванні пацієнтів з порушенням функції головного мозку, в тому числі після черепно-мозкової травми, інсульту, оперативних втручань на головному мозку, впливі на організм екстремальних психоемоційних факторів, а також для підтримки розумової працездатності осіб похилого та старечого возраста.ПІНЕАЛОН сприяє поліпшенню інтелектуальних функцій головного мозку (пам'яті, уваги і т.д.) в осіб, чия професійна діяльність вимагає підвищеної концентрації уваги.

Можливе застосування ПІНЕАЛОНА з метою поліпшення сну, зняття тривожності і депресивних станів.

  • Хонлутен — регулятор легких і слизової оболонки бронхіального дерева.

ХОНЛУТЕН являє собою пептидний комплекс, що містить амінокислоти, що сприяють нормалізації функції легенів і слизової оболонки бронхів.

При клінічному вивченні встановлена ​​ефективність ХОНЛУТЕНА в комплексній профілактиці та лікуванні пацієнтів з порушенням функцій легенів і бронхів при гострих і хронічних захворюваннях органів дихання інфекційного та неінфекційного походження, а так само для підтримки функції органів дихання у людей похилого та старечого віку.

Можливе застосування ХОНЛУТЕНА з метою зниження частоти нападів кашлю і задухи, зменшенню кількості відокремлюваної мокроти. 2.6 Пептидні біорегулятори і омолодження

Сучасній науці достеменно відомо, що процес старіння — це теж інформаційне явище. Це можна представити таким чином: начебто клітинам дається вказівка знизити темпи, а потім і зовсім припинити процес ділення. Можливо в перспективі, через 1-2 десятиліття, в медицині буде переважати інформаційна терапія. За вказівкою ззовні організм буде сам ліквідувати атеросклеротичні бляшки з судин, виводити шлаки, знищувати злоякісні клітини і т.д.

Вплив на організм за допомогою коротких регуляторних пептидів — це один з перших методів впливу на організм інформаційним шляхом. Для впливу даних речовин на певні тканини і системи організму, фахівці Національного науково-виробничого центру технологій омолоджування (м. Санкт-Петербург) розробили трансепідермальній метод їх введення (через шкіру). Завдяки спеціальним речовинам здійснюється транспорт пептидних регуляторів через шкірні шари.

Зручність і універсальність використання даних препаратів дозволяє використовувати їх в домашніх умовах. Достатньо один раз на добу нанести 12-15 крапель пептидного препарату на неушкоджену шкіру, і легко втирати до повної абсорбції. Протягом 10-15 хв. олігопептиди, через кровотік, досягають клітин, яким вони відповідають.

Безліч людей по всьому світу вже вирішили свої проблеми, пов'язані з віком, шляхом застосування біорегуляторних олігопептидів. Багато хто з них, будучи вже понад 70 років, виглядають на 10-15 років молодше.

Результати застосування даних препаратів вражаючі. Крім того, їх важлива перевага полягає в тому, що короткі пептиди абсолютно безпечні, і не мають ні протипоказань, ні побічних проявів. Ефекти лікування надають позитивну дію практично на весь організм. Це дозволяє говорити про системний ефект даних препаратів, що забезпечує захист генетичного апарату клітин, оптимизирующем енергетичні, метаболічні, фізіологічні та інформаційні процеси в організмі; при цьому активізуються регенеративні і відновні процеси.

Біорегуляторних пептиди — це відновлення здоров'я і продовження молодості без операцій і побічних ефектів. На даний момент це, перш за все, препарати для омолодження та профілактики захворювань.

Соседние файлы в предмете Фармацевтическая химия