Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Система освіти у різних країнах світу.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.01.2021
Размер:
25.5 Кб
Скачать

Система освіти в Іспанії

Іспанія — країна не тільки теплого моря, палкого фламенко і знаменитої паельї. Це ще й престижна європейська освіта. Щорічно тисячі студентів з усього світу приїжджають до Іспанії, щоб отримати престижну іспанську освіту. Вища освіта Іспанії відповідає високим європейським стандартам і є досить доступною.

У процесі отримання вищої освіти в Іспанії робиться особливий акцент на професійну спрямованість у навчанні. Предмети, що мають безпосереднє відношення до майбутньої спеціальності вивчаються з 1 курсу. Державні університети Іспанії — це найдавніші академічні традиції в поєднанні з сучасними методами викладання, що використовують у тому числі і самі передові технології. Величезні наукові бібліотеки і висококласні лабораторії.

Система освіти в Швейцарії

Швейцарія невелика країна в самому центрі Європи. Незважаючи на свою маленьку територію, вона межує з п’ятьма європейськими країнами: Німеччиною, Францією, Італією, Австрією і князівством Ліхтенштейн. Таке зручне місце розташування приваблює сюди багато туристів, а також бажаючих отримати європейську освіту. Приблизно 8 % населення країни складають іноземці.

Середня освіта: крім неминучого тісного спілкування з носіями основних європейських мов, корисного для здоров’я клімату, можливостей займатися будь-якими видами спорту, швейцарські пансіони можна вважати найбільш комфортабельними в Європі. Діти проживають тут в кімнатах на одного або двох чоловік, харчуються різноманітно і смачно (страви французької, швейцарської, італійської кухні, при необхідності — кошерна їжа). Напевно, тому навчання в швейцарському пансіоні на 30 % дорожче, ніж у Великобританії.

Швейцарія — це Європа в мініатюрі. Чи варто дивуватися різноманітності пропонованих там шкільних програм і сертифікатів про середню освіту: від швейцарського Matura до англійської A- level, від німецького Аbitur, італійського Maturita і французького Baccalaureat, до міжнародної програми International Baccalaureate, при цьому в усі програми включено вивчення 2-3 іноземних мов.1

Вища освіта Швейцарії: У Швейцарії існує 12 офіційних вищих навчальних закладів (10 кантональних університетів: в німецькомовній частині країни: у Базелі, Берні, Цюріху, Санкт — Галлені, Люцерні; у франкомовній частині країни: у Женеві, Лозанні, Фрібурге, Нешатель; в італійськомовній частині країни: в Тічино — і 2 федеральних технологічних інституту: у Цюріху і Лозанні).

Система освіти Туреччині

Система освіти в Туреччині ідентична в Україні. Початкова освіта в Туреччині, як і в Україні, триває 8 років, а середня освіта 10 років. Таким чином, наші українські студенти, можуть отримати вищу освіту в Туреччині, так як наш атестат про закінчення відповідає їх вимогам в ВУЗах.

Сьогодні в Туреччині найпрестижнішим вважається науковий ліцей, який готує майбутніх лікарів, інженерів, вчених, дослідників. Зазвичай успішні учні вибирають саме його. Також існує ряд інших ліцеїв: перекладацький, політехнічний, ліцей, який готує фахівців з комп’ютерних технологій та інші.

Після закінчення школи або ліцею учні здають вступний іспит до того ВНЗ, в якому вони хочуть вчитися. Якщо вони набирають прохідний бал, держава оплачує їм навчання. У Туреччині, вища освіта двоступенева: бакалавріатура і магістратура. Після закінчення студенти отримують вчений ступінь бакалавра або магістра.

На сьогоднішній день такі спеціальності як інженерія, медицина, педагоги та юристи дуже затребувані в Туреччині. Організація, яка я допомагає іноземним студентам поступити в турецькі ВНЗ називається OSYM (Orgenci Sceme re Yerlrestime Merkeri).