Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Гаврилюк А ТТ25 РГЗ ОУП.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.09.2022
Размер:
538.95 Кб
Скачать
    1. Варіанти ліквідації дефіциту пропускної здатності залізничного вантажного фронту

Аналогічно попередній в даному пункті досліджується питання, пов'язане з виявленням факторів, які сприяють збільшенню пропускної здатності залізничного вантажного фронту.

(24)

Використовуємо наступну функціональну залежність:

Відомо що: Пж/д та П'ж/д - це фактичне та необхідне значення пропускної здатності залізничного вантажного фронту, встановлені вище;

Дефіцит пропускної спроможності залізничного вантажного фронту (ΔПж/д), як встановлено вище , становить:

Пж/д = Пптр (25)

Необхідно встановити резерви підвищення пропускної здатності залізничного вантажного фронту з фактичного рівня до необхідного.

З цією метою наведемо формулу до спільного знаменника і отримаємо розгорнутий вираз для визначення пропускної здатності залізничного вантажного фронту:

= (26)

З виразу випливає, що пропускна здатність залізничного вантажного фронту є функцією таких аргументів, тобто функціонально залежить від наступних показників:

Пж/д= f (Gвж/д;Nж/д;tпу) (27)

З огляду на практичні аспекти виробничої діяльності порту, а також залежності, підвищувати пропускну здатність залізничного вантажного фронту доцільно за рахунок: збільшення продуктивності технологічних ліній на залізничному вантажному фронті (Рж/д); збільшення кількості технологічних ліній на залізничному вантажному фронті (Nж/д).

Розглянемо обидва варіанти, що сприяють підвищенню пропускної здатності залізничного вантажного фронту.

Варіант 1. Підвищення пропускної здатності залізничного вантажного фронту за рахунок збільшення продуктивності його технологічних ліній.

При вирішенні задачі для аналізованого варіанту 1 необхідно визначити, на скільки слід збільшити продуктивність технологічних ліній залізничного вантажного фронту (ΔРж/д) для того, щоб фактичний рівень його пропускної здатності привести до необхідного рівня, тобто:

Пж/д = П'ж/д (28)

Підставимо і визначимо необхідне значення продуктивності технологічних ліній залізничного вантажного фронту (P’ж/д) при якому виконується умова Пж/д = П’ж/д:

(29)

при Gв = const; Nж/д = const ;tпу =const.

Перетворимо і виведемо формулу для знаходження необхідного значення продуктивності технологічних ліній залізничного вантажного фронту (Р′ж/д), при якому виконується умова:

(29)

при Gв = const; Nж/д = const ;tпу =const.

Далі слід встановити дефіцит продуктивності технологічних ліній залізничного вантажного фронту (ΔРж/д), тобто величину, на яку слід збільшити продуктивність технологічних ліній залізничного вантажного фронту для забезпечення умови:

Рж/д = Р'ж/д – Рж/д (30)

Де Pж/д, P’ж/д – фактична і необхідна продуктивність технологічних ліній залізничного вантажного фронту відповідно.

Рж/д = 2562,844 – 1700 = 862,844 т/добу

Висновок за результатами реалізації варіанта 1 задачі, що розглядається: Дефіцит пропускної спроможності залізничного вантажного фронту може бути ліквідовано за рахунок збільшення продуктивності його технологічних ліній на 862,844 т/добу.

Варіант 2. Підвищення пропускної здатності залізничного вантажного фронту за рахунок збільшення кількості технологічних ліній.

При вирішенні задачі для аналізованого варіанту 2 необхідно визначити, на скільки слід збільшити кількість технологічних ліній на залізничному вантажному фронті (ΔNж/д) для того, щоб фактичний рівень його пропускної здатності привести до необхідного рівня, тобто Пж/д = П’ж/д.

Хід міркувань аналогічний вищенаведеному.

Провівши необхідні перетворення і визначимо необхідне значення кількості технологічних ліній на залізничному вантажному фронті (N′ж/д), при якому виконується умова Пж/д = П’ж/д:

(31)

при Gв = const; Nж/д = const ;tпу =const.

Перетворимо і виведемо формулу для знаходження необхідної кількості технологічних ліній на залізничному вантажному фронті (N′ж/д), при якому виконується умова:

(32)

при Gв = const; Nж/д = const ;tпу =const.

Далі слід встановити дефіцит кількості технологічних ліній на залізничному вантажному фронті (ΔNж/д), тобто величину, на яку слід збільшити кількість технологічних ліній для забезпечення умови:

Nж/д = N`ж/д – Nж/д (33)

Де Nж/д, N’ж/д – фактична і необхідна кількість технологічних ліній на залізничному вантажному фронті відповідно.

Nж/д = 3,015 − 2 = 1,015 2 ед.

Висновок за результатами реалізації варіанта 2 задачі, що розглядається: Дефіцит пропускної спроможності залізничного вантажного фронту може бути ліквідовано за рахунок збільшення кількості технологічних ліній на 2 одиниці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]