Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
terapiya_testi.docx
Скачиваний:
204
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
178.26 Кб
Скачать
  1. Біохімічний аналіз крові

  2. Ультразвукове дослідження

  3. Рентгеноскопія шлунка

  4. Езофагогастродуоденоскопія

2. Хворий 58 р. має загальну слабість, втрату апетиту, важкість в епігастрії, проноси. Хворіє 5 років. Блідість шкіри, зниженого відживлення, при пальпації болючість в епігастрії. В крові: ер. 2,2х1012/л, ШОЕ 14 мм/год., Нв 94 г/л. Ендоскопія: слизова оболонка шлунка атрофічна. Ваш діагноз?

  1. Хронічний атрофічний гастрит, в12-фолієво-дефіцитна анемія

  2. Рак шлунка

  3. Виразка шлунка

  4. Хронічний холецистит

3. Хворий 45р. зі скаргами на важкість і розпирання в епігастрії після їжі, відрижку повітрям, відсутність апетиту, схильність до проносів, зменшення маси тіла на 7 кг за рік, загальну слабість. Хворіє 10 років. Пульс 88/хв., АТ 110/70 мм рт. ст. Живіт м’який, болючий при глибокій пальпації в епігастрії. Печінка не пальпується. Кал рідкий, без домішок слизу та крові. Рентгеноскопія шлунка: згладжений рельєф слизової оболонки, вздовж малої кривизни не візуалізується. ФГС: вогнищеве витончення слизової оболонки, колір блідий, багато слизу. Ваш діагноз ?

  1. Хронічний ідіопатичний панкреатит

  2. Хронічний гастрит тип а

  3. Виразка шлунка

  4. Хронічний холецистит

4. Хворий 54 р. зі скаргами на важкість та тупий ниючий біль в епігастрії відразу після їжі, зниження апетиту, нудоту, відрижку тухлим. Хворіє 2 роки. При пальпації: розлита помірна болючість в епігастрії, печінка не збільшена. При ФГДС: слизова оболонка шлунка бліда з ділянками гіперемії, стоншена, складки згладжені. Діагноз?

  1. Хронічний гастрит тип а

  2. Хронічний гастрит тип В

  3. Виразка шлунка

  4. Рак шлунка

5. Жінка 36 років скаржиться на біль в епігастрії, що виникає після їжі, нудоту, відрижку. Блідість і сухість шкіри, язик обкладений, вологий з відбитками зубів по краях. При пальпації живота - розповсюджена болючість в епігастрії. Найбільш інформативний метод обстеження?

  1. Фіброгастроскопія з біопсією слизової шлунка

  2. Розгорнутий клінічний аналіз крові

  3. Рентгенологічне дослідження шлунка і кишківника

  4. Фракційне дослідження шлункової секреції

  5. Комп'ютерне дослідження черевної порожнини

6. Хворий 43 р. скаржиться на тупий біль, важкість та розпирання в епігастрії одразу після їжі, відрижку тухлим, сухість у роті, нудоту, проноси. Шкіра бліда, зниженого відживлення. Живіт під час пальпації м`який, відмічається болючість в епігастрії. В крові: Hb 110 г/л, еритр. 3,4х1012 /л, лейкоформула без змін. ШОЕ 16 мм/год. Дослідження, яке допоможе встановити діагноз:

  1. Рентгенографія органів травлення

  2. Дослідження шлункового соку

  3. рН-метрія

  4. Езофагогастродуоденоскопія

  5. Дуоденальне зондування

7. Хворий 28 р. скаржиться на печію, відрижку кислим, відчуття розпирання в епігастрії, закрепи, іноді блювоту. Подібні скарги з’являються після вживання алкоголю, гострих страв, великих перерв в прийомі їжі. Ваш діагноз?

  1. Хронічний гастрит

  2. Виразка шлунка

  3. Гострий холецистит

  4. Виразка дванадцятипалої кишки

8. Хворий 54 р. має поширений остеохондроз, в зв’язку з чим часто вимушений приймати нестероїдні протизапальні препарати. В останні кілька тижнів з'явилися інтенсивні болі в епігастрії, печія, нудота. При ФГДС виявлені гіперемія і набряклість слизової оболонки шлунка і множинні ерозії. Уреазний тест - негативний. Який з нижче перерахованих препаратів рідше за інших викликає описану ендоскопічну картину?

  1. Мілоксикам

  2. Бутадіон

  3. Аспирин

  4. Індометацин

  5. Преднізолон

9. Хворий 27 р. має ниючі болі в епігастрії зразу після їжі, печію, відрижку повітрям, нудоту, схильність до закрепів. При ендоскопії − велика кількість слизу, гіперемія та набряк слизової оболонки фундального відділу шлунка з ділянками його атрофії. Рівень базальної кислотоутворюючої продукції становить 80 ммоль/л, рівень стимульованої кислотної продукції 135 ммоль/л. Попередній діагноз?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]