Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_DEK_AP.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.08.2020
Размер:
522.24 Кб
Скачать

Практичне завдання №17

Працівником міліції було затримано автомобіль за кермом якого знаходилася особа, і яка не мала права керувати транспортним засобом. На водія було накладено штраф за ч. 2 ст. 126 КУпАП. Водій оскаржив дану постанову, вважаючи, що його штраф занадто великий і дії його кваліфіковані невірно.

Дайте оцінку ситуації.

Практичне завдання №18

Громадянин К. під час скандалу в сім'ї вдарив свою дружину, внаслідок чого зламав їй руку. Дружина К. заяву до правоохоронних органів не подавала, але в лікарні, куди вона звернулася по медичну допомогу, викликали працівників міліції, які керуючись ст. 255 КУпАП склали протокол про адмінправопорушення. Відповідно до ч.1 ст. 173-2 КУпАП її наклали на К. штраф розміром 51 гривню.

Дайте юридичну оцінку ситуації.

Практичне завдання №19

Перевіркою столярного цеху було виявлено, що працівники не забезпечуються пилозахисними окулярами при токарній обробці і шліфуванні деревини. Внаслідок цього у багатьох працівників виявилося хронічне запалення очей. Було накладено штраф на директора і на заступника головного інженера з охорони праці відповідно до ст.41 КУпАП. Заступник головного інженера з охорони праці оскаржив дане рішення, і посилаючись на те, що він не знав про необхідність забезпечення працівників спеціальними засобами. Так як правопорушення має вчинятися за наявності вини правопорушника, то він не здійснив протиправного діяння і його притягнення до відповідальності неправомірне.

Дайте юридичну оцінку ситуації.

Практичне завдання №20

За псування таксофона суддя наклав штраф на 17-річного Г. у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Чи законна ця постанова судді?

Практичне завдання №21

Голова Волинської обласної державної адміністрації приймає рішення про дострокове звільнення з посади голову державної адміністрації Локачинського району за порушення останнім рішень Кабінету Міністрів України.

Здійсніть юридичний аналіз ситуації.

Практичне завдання №22

Депутат місцевої ради одночасно є головою ТОВ, отримує заробітну плату в Товаристві. Прокурор міста видав припис про необхідність припинення повноважень цього депутата, із-за порушення ним вимог щодо недопущення сумісництва під час виконання депутатських повноважень.

Проаналізуйте ситуацію.

Практичне завдання №23

Суддя Броварського місцевого суду Н. подав заяву про бажання вступити до політичної партії "Прогрес".

Здійсніть юридичний аналіз ситуації, зазначивши, які ще документи повинен подати суддя Н. для вступу до політичної партії. Як повинен діяти суддя Н., якщо він перебував у парті: ще до призначення його на посаду судді?

Практичне завдання №24

При перевірці державного хлібозаготівельного підприємства, було встановлено, що на складах не дотримується температурний режим,, передбачений технічними умовамизберігання зерна. Керівника ДХП було притягнено до відповідальності і накладено штрафу розміру 170 гривень відповідно до ст. 170 КУпАП. Директор ДХП оскаржив дане рішення, посилаючись на те, що за температурними режимами слідкує його заступник.

Дайте юридичну оцінку ситуації.

Соседние файлы в предмете Административное право