Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Programa_DEK_AP.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.08.2020
Размер:
522.24 Кб
Скачать

Критерії оцінювання

За 100-бальною шкалою

За національною шкалою

За шкалою

ECTS

Пояснення

90–100

Відмінно

А

Теоретичний зміст курсу засвоєний у повному обсязі; сформовані необхідні практичні навички

83–89

Добре

B

Теоретичний зміст курсу засвоєний у повному обсязі; в основному сформовані необхідні практичні навички

75–82

C

Теоретичний зміст курсу переважно засвоєний; в основному сформовані практичні навички

68–74

Задовільно

D

Теоретичний зміст курсу засвоєний не повністю, але прогалини не носять істотного характеру; в основному сформовані необхідні практичні навички

60–67

E

Теоретичний зміст курсу засвоєний частково; не сформовані деякі практичні навички

35–59

Незадовільно

FX

Теоретичний зміст курсу засвоєний частково з істотними прогалинами; не сформовані необхідні практичні навички

1–34

F

Теоретичний зміст курсу не засвоєний; не сформовані необхідні практичні навички

Зміст державного екзамену Тема №1 історія розвитку адміністративного права. Адміністративне право у системі гуманітарних наук

Ця тема розглядає історичні аспекти формування адміністративного права у його сучасному вигляді. Декілька питань присвячено виникненню засад адмiнiстративного права, його еволюції вiд поліцейського до адмiнiстративного. Також розглядаються особливості формування науки адмiнiстративного права в різних країнах.

Особливу увагу слід звернути на становлення та розвиток українського адмiнiстративного права, починаючи з перiоду середньовiччя та Нового часу. З ХІХ століття в українських університетах починає викладатися наука поліцейського права, яка є передвісником права адміністративного. Також слід розглянути українську адмiнiстративно-правову науку та практику на початку ХХ ст. Окремі питання присвячені українській науці адмiнiстративного права радянського перiоду та формування адмiнiстративно-правової науки у незалежнiй Українi.

У другій частині теми розглядаються зв’язки адміністративно-правової науки з іншими неюридичними та юридичними науками. Серед неюридичних наук – це загальна теорія управління та теорія державного управління. Окремо розглядається роль адміністративного права в становленні організаційної науки, порівняльне адміністративне правознавство та основні вимоги порівняльного методу в адміністративному правознавстві.

Серед юридичних наук найбільш тісна взаємодія адміністративного права відбувається з теорією держави та права, кримінальним правом, господарським правом, фінансовим правом, митним правом, аграрним правом тощо.

Соседние файлы в предмете Административное право