Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
му_практ_2020_мтфс_укр[.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
09.12.2022
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Завдання для самостійної роботи

1. Розрахуйте збори і плати за суднозахід в порт Чорноморськ судна під закордонним прапором; модуль - 20500 м3. Прихід в 7.30 в суботу, відхід о 21.30 робочого дня. Час стоянки під вантажними операціями на одному причалі - 5 днів, на іншому - 6 днів. Перешвартування о 0.00 в робочий день.

2. Розрахуйте збори і плати за суднозахід в порт Южний судна під закордонним прапором; модуль - 110000 м3. Прихід в порт о 22.20 в робочий день, відхід о 23.00 в святковий день. Стоянки під вантажними операціями на одному причалі - 7 днів, на іншому - 5 днів. Перешвартування здійснювалася в 02.00 в робочий день. Судно оснащене природоохоронним обладнанням, є міжнародне свідоцтво про запобігання забруднень.

3. Розрахуйте збори і плати за суднозахід в порт Одеса судна під українським прапором у закордонному плаванні; модуль - 9000 м3. Судно стояло на якорі, на зовнішньому рейді 15 годин в очікуванні причалу. Капітаном був замовлений катер т / х "Калькута" з 8.00 до 11.00. Прихід в порт о 4.00 в робочий день, відхід о 22.20 в робочий день. Стоянка під вантажними операціями 2 дня. На причалі здійснювалася перетяжка на довжину більше, ніж довжина судна.

4. Розрахуйте збори і плати за суднозахід в порт Чорноморськ судна під українським прапором у каботажному плаванні; модуль - 18000 м3. Прихід в порт о 15.00 в робочий день, судно прямує з порту Одеса в баласті. Вихід з порту о 10.00 робочого дня. Стоянка під вантажними операціями 5 днів. Простий біля причалу після закінчення вантажних робіт з вини судновласника -3часа.

5. Розрахуйте збори і плати за суднозахід в порт Одеса судна під закордонним прапором; модуль - 65000 м3. Судно випливає з порту Чорноморськ для дозавантаження. Прихід в порт о 5.00 у вихідний день, відхід о 20.00. Стоянка під вантажними операціями 11 днів. Зовнішня проводка 5 миль (на вході). Судно оснащене природоохоронним обладнанням, є міжнародне свідоцтво про запобігання забруднень.

6. Розрахуйте збори і плати за суднозахід в порт Одеса судна під українським прапором у закордонному плаванні; модуль - 37000 м3. Судно стояло 13 годин на внутрішньому рейді порту, зайшло в порт о 10.00 в неділю. Внепортовая проводка склала 10 миль. Стоянка судна під вантажними операціями 2 дня. Відхід судна в 22.05 в робочий день. На причалі була здійснена перетяжка судна на довжину менше, ніж довжина судна.

Практичне заняття № 7, 8. Тарифи та плати за перевалку та зберігання вантажів в порту

Крім плати за морське перевезення, власники вантажів несуть витрати на перевалку вантажів в порту навантаження (вивантаження) і на надання певних послуг на території порту, таких як зберігання на відкритих і закритих портових складах, забезпечення електоропітаніем спецобладнання, зважування вантажу і т.д. Тарифи, встановлені Міністерством для українських портів, представлені у відповідному наказі.

Основні положення наказу Мінтрансу України «Про затвердження Збірника тарифів на комплекс робіт, пов'язаних з обробленням вантажів у портах України» Загальні вказівки

1. Наведені в Збірнику тарифи встановлені на комплекс робіт (послуг), пов'язаних з обробленням зовнішньоторговельних (експортних, імпортних) і транзитних вантажів у морських портах (причалах) Чорноморсько-Азовського басейну, р. Дунай і річкових портах (причалах) басейнів річок Дніпра та Південного Бугу. Тарифні ставки Збірника та порядок їх обчислення застосовуються всіма суб'єктами підприємницької діяльності, які надають послуги, передбачені цим Збірником, у морських портах, на причалах суднобудівних і судноремонтних заводів, інших портах, причалах (пристанях), незалежно від їх відомчої підпорядкованості та форм власності (далі - Порти).

2. Тарифи, передбачені цим Збірником, на послуги, що виконуються в морських рибних портах, причалах судноремонтних та суднобудівних заводів, інших портах, причалах (пристанях), визначаються відповідно до тарифної групи базового морського торговельного порту.

3. При виконанні послуг, пов'язаних з обробленням технологічних вантажів за єдиним технологічним процесом у морських рибних портах, зазначені тарифи не застосовуються.

4. Тарифи цього Збірника встановлені в доларах США без урахування ПДВ.

5. Акордні ставки на навантажувально-розвантажувальні роботи для експортно-імпортних вантажів (табл. 2.1.1а - 2.1.4а розділу 2А), за винятком зерна, є фіксованими, а для транзитних вантажів (табл. 2.1.1б - 2.1.4б розділу 2Б) - граничними.

Залежно від кон'юнктури ринку портових послуг, яка склалася, порти мають право на застосування знижок до граничних акордних ставок для транзитних вантажів у розмірі до 15 % включно.

Міністерство інфраструктури України має право встановлювати знижки в розмірі від 15 % до 50 % до граничних акордних ставок, передбачених для транзитних вантажів, та визначати порядок їх застосування; а також змінювати рівень акордних ставок 1-ї та 2-ї груп зовнішньоторговельних вантажів (табл. 2.1.1а).

6. Послуги, не передбачені Збірником, сплачуються за вільними тарифами.

7. Порти за тарифними групами розподіляються:

1 тарифна група - Чорноморськ, Одеса, Південний;

2 тарифна група - Дніпро-Бузький, Миколаїв, Ольвія, Херсон;

3 тарифна група - Євпаторія, Скадовськ, Ялта;

4 тарифна група - Бердянськ, Керч, Маріуполь, Севастополь, Феодосія;

5 тарифна група - Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Рені, Державне підприємство "Укрспецобладнання";

6 тарифна група - Усть-Дунайськ;

7 тарифна група - усі річкові порти і пристані річок басейнів Дніпра та Південного Бугу.

Соседние файлы в предмете Тарифи, фрахти, збори