Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
03.01.2023
Размер:
1.65 Mб
Скачать
  1. Фактори впливу на розвиток та діяльність логістичного оператора

    1. Зовнішні фактори

      Постачальники(клієнти)

      рівень виконання контрактних зобов'язань з боку постачальників товару; транспортна доступність і відстань постачальників товару; наявність спеціально обладнаного транспорту у постачальників товару; ціни на товари; умови поставок; наявність системи управління якістю (СУЯ) у постачальників товару; швидкість і комплектність поставок.

      Споживачі (покупці клієнтів)

      платоспроможність клієнтів; середній для галузі рівень обслуговування споживачів за обсягами постачання; середній для галузі рівень обслуговування споживачів за термінами постачання; середній для галузі рівень обслуговування споживачів за якістю постачання; рівень задоволеності споживачів ціновою політикою.

      Конкуренти

      кількість логістичних компаній на ринку України; широта послуг логістичного провайдера.

      Економіко-правові фактори

      наявність на ринку кваліфікованих фахівців з логістики; стан логістичної інфраструктури; привабливість інвестиційного клімату в країні;стан банківської системи, рівень доступності кредитних ресурсів.

    2. Внутрішні фактори

Організаційно-структурний

З 2016 року в компанії «Нова пошта» діє стратегія сталого розвитку. Це практичний документ, наша «дорожня карта». Кожен проект, який реалізує «Нова пошта», має чіткий зв’язок з місією і цінностями бренду. Також з 2016 року компанія розпочала публікувати звітність зі сталого розвитку. 

Інноваційний

«Нова Пошта»  презентувала оновлений бренд та стратегію розвитку компанії, таким чином оголосивши своє прагнення змінити уявлення про доставку назавжди. Інноваційна логістична система «Нової пошти» зручна для клієнтів і відтепер має дружнє обличчя. "Потужності кожного становитимуть до 20 тисяч посилок на годину. Також збудуємо, оновимо та оснастимо сучасним обладнанням десятки інших терміналів у містах України", –зазначив Поперешнюк.[13]

Співзасновник НП також повідомив про плани будівництва першого вантажного терміналу з роботизованою системою сортування палет та великогабаритних вантажів. 

Екологічний

Нова пошта послідовно впроваджує сервіси, за допомогою яких можна покращити досвід клієнтів та зменшити негативний вплив на екологію. Цілі компанії на 2020 рік стосовно упаковки -дотримуватися принципу 3R: reuse, reduce, recycle. Окрім зменшення використання ресурсів і переробки, в планах впровадження системи повторного використання пакування.

Економічний

Керівництво компанії "Нова Пошта" запланувало інвестиції у розвиток на 2020 рік в розмірі 100 мільйонів доларів. "Цього року ми запустимо другу чергу КІТа (Київський інноваційний центр), підвищивши потужність до 50 (з перспективою навіть до 60) тисяч посилок на годину. Плануємо побудувати 4 великі інноваційні центри (Бровари, Дніпро, Одеса, Харків) з автоматизованою сортувальною системою", – написав Поперешнюк.[13]

Соседние файлы в предмете Логистика