Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Practic_pos.doc
Скачиваний:
99
Добавлен:
07.01.2021
Размер:
3.81 Mб
Скачать

Задача №7

Учень сьомого класу з’явився на урок фізкультури без форми. Вчитель не допустив його до заняття і поставив двійку.

Чи вірно вчинив вчитель фізкультури? Що у цій ситуації повинен зробити класний керівник?

Задача №8

У сина синець під оком. Побився. Виявляється, два учні з сьомого класу вивертали кишені у другокласника – шукали гроші, тут він і заступився за молодшого. Ось і побили… Мати зітхала, а батько тисне синові руку: “Іншого я від тебе і не чекав. Але для того , щоб заступитися за слабких, захищати справедливість, треба мати силу не тільки в кулаках…”

Ви, певно, погоджуєтесь з думкою батька? Як Ви розумієте роль фізичного виховання у формуванні особистості за умови комплексного підходу до виховання?

Задача №9

Ну, а якщо ти чесний, сміливий, впертий? Добре молодчина! Але тут виникає таке запитання: чи є в цьому сенс, коли ти при цьому слабкий? Чи зможеш захистити від хуліганів дівчину, з якою товаришуєш? Чи зможеш вийти з палаючого лісу, якщо звик після кожного кілометру відпочивати, засунувши цукерку за щоку? А тут не те, щоб цукерку – води немає! Чи зможеш витягти з річки товариша, котрий тоне, коли плавати не вмієш? Про що ж йдеться? Про загартування, про силу, про спритність. Вони потрібні для того, щоб міцніше стояти на ногах.

Чи виявляєте Ви у своїй сім‘ї належну турботу про те, щоб виростити дітей фізично загартованими? Проаналізуйте відомі Вам факти, коли відсутність фізичної сили, спритності ускладнюють формування у дітей активної життєвої позиції, впевненості і готовності захищати свої погляди і переконання.

Задача №10

Ваша дитина! Будь ласка, не думайте, що підростаючи вона буде вас беззастережно слухатись і беззаперечно виконувати всі вказівки. Вона ще буде й уважно спостерігати за вами, зіставляти ваш наказ і ваші дії. Якщо батько скаже: “Роби зарядку”, а сам залишиться лежати в ліжку, найближчим часом син перестане робити зарядку. Тому, продовжуючи зберігати рухову активність, ви своїм прикладом привчите до цього і свою дитину.

Яке значення має особистий приклад батьків у справі фізичного виховання? Як спільними зусиллями школи та сім‘ї можна досягти дієвості самовиховання батьків щодо фізичного розвитку дітей?

Задача №11

Хто він – звичайний правопорушник? Це людина, яка, найчастіше, не може себе нічим зайняти, і вихід своєї енергії вона знаходить у хуліганстві. Як спільними зусиллями школи та сім‘ї можна досягти того, що вона почне нудитись від неробства, “затягти” її до спортивного залу, дати м’яча, навчити володіти ним, подарувати їй радість, яку справедливо називають “м’язовою”. І тоді ми вже впевнені, що полюбивши спорт, вона ніколи не замінить його на інші “радощі”.

Що, на Вашу думку, штовхає неповнолітніх на шлях правопорушень? Якою мірою спорт у підлітковому віці сприяє правильному вихованню? Поділіться досвідом залучення дітей до фізичної культури і спорту.

3.11.3. Блок контролю та самоконтролю Дайте відповіді на тестові запитання

  1. Скільки разів треба провести гру – змагання, щоб виявити переможця?

а) один;

б) два;

в) три;

г) чотири;

д) свій варіант.

  1. 30 однокласників пішли у похід і вирішили покупатись. Як краще організувати купання?

а) дозволити зайти в річку всім разом і купатися 15-20 хв.;

б) поділитись на дві групи і купать кожну 8-10 хв.;

в) поділитися на три групи і купать кожну 7 хв.;

г) свій варіант.

  1. Ви з п‘ятим класом вирішили прийняти сонячні ванни (перший раз у цьому сезоні). Скільки хвилин ви дозволите загоряти?

а) одну;

б) три;

в) п‘ять;

г) скільки забажають;

д) свій варіант.

  1. Учень на урок фізвиховання не приніс форму. Ваші дії:

а) зовсім не допустите до уроку та поставите двійку;

б) не допустите до виконання вправ, проте дозволите бути присутньому як глядачу;

в) відправите за батьками;

г) ваш варіант.

  1. На уроці фізвиховання, виконуючи вправи на брусах, одна учениця зламала руку. Наступного разу всі учні відмовилися виконувати вправу на брусах. Як повинен діяти в цій ситуації вчитель фізкультури?

а) всім поставити двійки;

б) не допускати до занять, доки не здадуть нормативи

в) провести роз’яснювальну роботу;

г) свій варіант.

6. Яке з понять є ширшим за своїм значенням:

а) фізичне виховання;

б) фізична культура.

Соседние файлы в предмете Педагогика